Modelovanie na šablónu

29.11.2012 13:59

 

MODELOVANIE NA ŠABLÓNU

 

 

Šablónová technika modelovania sa v nechtovom dizajne ešte stále nepresadila.

Šablóny predstavujú výbornú alternatívu k predĺženiu nechtov namiesto typov. Tento spôsob ocenia predovšetkým tie klientky, ktoré neznášajú lepenie typov, ale existujú také druhy nechtov, na ktoré sa modelovanie na šablónu zvlášť dobre osvedčuje – silne deformované nechtové platničky. Ich základ neposkytuje rovný povrch k nalepeniu typov. Pri práci so šablónou sa priamym nanesením materiálu štruktúra nechtu optimálne vyrovná, čím predchádzame vzniku vzduchových bublín. Veľmi široké nechty je možné na šablónu vymodelovať do ľubovolnej šírky. Papierové šablóny sú dostupné v rôznych prevedeniach sú pružné a prispôsobujú sa prirodzenému tvaru nechtu.

Niektoré zákazníčky sú alergické na nechtové lepidlo, alebo sú citlivé na prebrusovanie typov. Pri šablónovej technike sa najprv pokryje hmotou celý necht až potom sa modelovaný necht opracováva. Veľmi dobre sa osvedčuje aj u zákazníčkach s problematickými nechtami alebo príliš namáhanými.

Celá rada systémov na modelovanie je dnes zameraná na polymerizáciu svetlom čiže UV gély. Lenže nie každý materiál je vhodný na šablónovú techniku predlžovania prírodných nechtov. Gél musí mať čo najvyššiu viskozitu, aby pri práci nestekal a po polymerizácii musí mať dostatočnú odolnosť a stabilitu, aby vyhovoval požiadavkám zákazníčky pri bežnom používaní.

Šablónová technika – ako pomôcka pri práci sa využíva hlavne pri modelovaní akrylovým systémom, kde sa modeluje najskôr biela špička a potom telo nechtu. V nechtovom salóne by ste mali mať v ponuke aj materiály vo farbách prírodného nechtu, ktoré sa využívajú aj na korekciu problematických nechtov u pánov. Akrylový systém je preto vhodným riešením, necht nedosahuje taký lesk ako pri modelovaní gélom. Páni môžu takto riešiť svoje nedokonalosti a pri perfektnom opracovaní a použití správneho odtieňa ťažko rozpoznáte prírodný necht od umelo vymodelovaného. Výsledný efekt stojí zato, ruky vyzerajú pestovane a pôsobia prirodzene.