Fakt verzus mýtus

24.04.2012 23:54

1.MÝTUS: voda spôsobuje infekcie

FAKT: Pri kontakte s vodou, to nie je voda, ktorá spôsobuje infekciu. Porušené umelé nechty, odchlipnuté od prírodných  nechtov  poskytujú ideálne miesto pre infekciu, toto treba riešiť čo najskôr. Dohodnite si termín  u Vašej nechtovej dizajnérky, aby Vám nechty opravila, a odchlipnuté miesta odstránila.


2.MÝTUS: infekcia nechtov je súčasťou nosenia umelých nechtov (gelových, akrylových)

FAKT: infekcia nechtov môže začať, keď sa Vám umelé nechty odchlipujú, voda, nečistoty  sa dostanú medzi nechtovú platničku a modelovaný materiál, kvôli tomu sú baktérie v pasci .Z tohto dôvodu je dôležité, aby vaše nechty raz za každé 2-3 týždne upravila Vaša nechtová dizajnérka, odstránila  akékoľvek oslabenie, zdvíhanie alebo poškodenie umelých nechtov a vylúčila  akúkoľvek možnosť infekcie nechtov. Akákoľvek zmena vo vašom nechte by mala byť oznámená vašej nechtovej dizajnérke!!!


3.MÝTUS: Primer leptá nechtové platničky

FAKT: Aj keď primer je vyrobený z chemických prísad, a je používaný na priľnutie akrylu alebo gélu na prírodné nechty pomocou adhézie. Nechty nie sú ovplyvnené použitím primeru a neničia slabé  alebo tenké nechtové platničky.


4.MÝTUS: umelé nechty spôsobujú  rakovinu

FAKT: Existuje len málo látok, ktoré sú známe, že spôsobujú rakovinu, z ktorých žiadna z nich sa nepoužívajú v nechtových  produktoch alebo látkach používaných na ich vytvorenie.


5.MÝTUS: Nosenie umelých nechtov  na dlhú dobu môže poškodiť vaše nechty a tenké nechtové platničky.
FAKT: Za zničenie a stenšenie prirodzených nechtov môže viac brúsenie a pilovanie pri modelovaní nechtov ako domnienka, že akryl alebo gél môžu mať za následok zničenie prírodného nechtu. Preto je potrebné si vybrať profesionálnu nechtovú techničku, ktorá odborne nechty opracuje a vymodeluje. Poškodenie si zvyčajne spôsobí nositeľka modelovaných nechtov tým, že neodborne si dá modelované nechty dolu - strhnutím.

 
6.MÝTUS: Existujú nechtové prípravky, ktoré sú bezpečnejšie ako ostatné.

FAKT: najbezpečnejšie nechtové produkty nemajú MMA zložky, ktoré médiá označili ako zlé. Existujú výrobky ktoré sú veľmi lacné, avšak na úkor kvality. Tieto sú viac ako nevhodné na modelovanie akrylových alebo gelových nechtov, nakoľko pri ich výrobe boli použité najlacnejšie a menej kvalitné prísady. Tieto výrobky neboli odovzdané podľa FDA v USA, a sú vlastne ilegálne. Na trhu sa dostal bezzápachový liquid a primer bez obsahu zdraviu škodlivej látky MMA nahradenej látkou EMA a bez obsahu kyselín.


7.MÝTUS: Gél je bezpečnejší než akýkoľvek iný systém modelovania (akryl)

FAKT: Gél nie je bezpečnejší ako iné nechtové materiály. Avšak, na rozdiel od akrylu, gély nemajú výrazný zápach. Preto sú používané ako alternatíva pre klientov, ktorým zápach prekáža. Tiež majte na pamäti, že častice vo výrobku, ktoré sú použité, sú v skutočnosti oveľa nižšie ako limity, ktoré sú vhodné na bezpečné používanie.

8.MÝTUS: Výrobok so silným zápachom znamená, že je nebezpečný.

FAKT: Zápach nemá nič spoločného s bezpečnosťou výrobku. Avšak, ak zistíte, že máte migrény alebo ste náchylné na astmu, potom by ste chceli nájsť iné riešenie. Existujú aj iné produkty, ktoré majú slabší zápach.

9.MÝTUS: Nosenie umelých  nechtov na dlhú dobu môže poškodiť vaše nechty a tenké nechtové platničky.
FAKT: Všetko záleží od práce Vašej nechtovej techničky a od Vašej starostlivosti o Vaše umelé nechty.

10.MÝTUS: Nechty musia dýchať raz za čas.

FAKT: Nechty sú hrubé 0,5-0,7 mm a sú zložené približne zo 100-150 vrstiev korneocytov (jednotlivé zrohovatené bunky), ktoré sú nepravidelne navrstvené nad sebou. Korneocyty nemajú jadro, majú nepravidelnú konfiguráciu a sú ploché. Nechty sú neživé tkanivá, môžu absorbovať olej a vodu ale nie živiny a kyslík.