Aký lak mi pristane?

25.04.2012 16:40

Okúzľujúce pastely, krikľavé tóny, klasická červená alebo neutrálne odtiene? Vyberte si lak, ktorý sa hodí presne k vášmu typu nechtov.

Vaše nechty sú vašou vizitkou.
Autor: profimedia.sk
 

Upravené nechty sú vizitkou každej ženy

. Skôr, než začnete s ich lakovaním, spravte si dokonalú manikúru. Aby vám lak dlhšie vydržal, dodržiavajte niekoľko rád:
• Pred lakovaním sa nekúpte – necht v teplej vode jemne napučí a pri sťahovaní vznikajú vo farbe jemné prasklinky.
• Vždy aplikujte podkladový aj vrchný lak a každú vrstvu nechajte minimálne 5 minút preschnúť. Po 2 až 3 dňoch naneste fixačný vrchný lak znovu.
• Používajte bezacetónový odlakovač, ktorý je šetrnejší a nevysušuje.

 

Pastely na dlhé aj krátke

Pastelové tóny sú proste super – a to nielen na módnych mólach. Oblečte do nich aj svoje nechtíky! Pristanú všetkým, ale najviac polichotia malým rukám a krátkym nechtom, ktoré budú okamžite vyzerať dlhšie a hlavne pestovane. Pastelové laky sa nanášajú v dvoch vrstvách, netrpezlivé môžu použiť rýchloschnúci sprej.
Odtiene: Púdrová žltá, nežná ružová alebo „bejby“ modrá… Aktuálne sú matné odtiene aj metalický lesk.

Výrazné tóny pre nežné rúčky

Nápadné sýte farby sú absolútnym hitom

jari a leta. Pozor – tento mladistvý trend vyzerá dobre len na drobných rukách. Vyhnite sa im, ak máte veľké ruky a hrubšie prsty. Lak naneste v dvoch vrstvách, pričom vyplníte celú plochu nechtu, a na záver naneste zmatňujúci vrchný lak. Ešte lepšie budú vyzerať, ak si počkáte na prvé jarné slniečko a ruky sa vám opália.
Odtiene: Fuksiová a oranžová nás dostali už minulé leto. Túto sezónu sa k nim pridáva modrá inšpirovaná farbami mora i džínsovou módou.

Lak patrí iba na pekne upravené nechty.

Zemité odtiene pre štíhle prsty

Tlmené prírodné tóny sú stále v kurze. Vyzerajú fantasticky – ale len na štíhlych a starostlivo upravených nechtoch. Aby ste sa vyhli ich nepeknému zafarbeniu, použite podkladový lak. Nanášajte veľmi precízne a takmer na celú plochu nechtu.
Odtiene: Aj naďalej pokojne používajte sivú a tmavohnedú. Zo svetlejších si určite obľúbite kávovú, mliečnočokoládovú či karamelovú.

Červená pre pestovanú dokonalosť

Červené nechty, tak ako červené pery, sú symbolom zmyselnosti a očarúvajú nadčasovou eleganciou. Ale pozor! Tak ako červený rúž, aj červený lak musí byť nanesený úplne bez chybičky, inak celá paráda stráca zmysel. Základom je dokonalá manikúra a podkladový lak. Pokračujte dvomi tenkými vrstvami červeného laku a na záver naneste vrchný lak pre lepšiu trvácnosť.
Odtiene: Červené víno je klasika, ktorá nestarne. Vyskúšajte aj koralovočervenú či sýtu oranžovočervenú.

Aký lak k akému outfitu?

Elegantná hnedá a sivá podčiarknu čisté línie a puristický outfit. Sýtočervená sa hodí k večernej róbe a vyzerá zvodne aj k malým čiernym. Laky s praskajúcim efektom sa nehodia do práce, zažiarite s nimi na párty. Pastelové tóny sa perfektne dopĺňajú s jemnými prírodnými

odtieňmi.