Všetky gély naozaj nie sú rovnaké

16.11.2012 00:00

 

 
 

Všetky gély naozaj nie sú rovnaké

0008887016W-1920x1280

V poslednom 10 ročí sa rozmohol trend gélových o si naďalej zachováva USA a Čína. Niekoľko výrobných spoločností z kozmetického priemyslu sa orientovalo na nechtový dizajn aj v EU. Vznikom nových spoločností sa dostalo na trh množstvo nových výrobkov rôznej kvality a ceny.

Sú všetky gély rovnaké?

Najpoužívanejšou a najpopulárnejšou farbou je ružová a priesvitná, všetky výrobné spoločnosti majú vo svojom produktovom portfóliu tieto dve farby. Preto sa zdá že všetky gély sú rovnaké. Ale je tomu naozaj tak?

Nie je. Veľmi jednoduchým identifikačným a charakteristickým znakom je vôňa, ktorá určuje množstvo kyselín v gély. Najväčší obsah kyselín majú gély v prenikavou a až štipľavou kyslou vôňou. Ďalším charakteristickým znakom je hustota a samo nivelačné vlastnosť.

Vyberajte bezkyselinové gély

Gély s vysokým obsahom kyselín sú viazané na nechtovú platničku rozleptaním. Medzi najobľúbenejšie gély na svete sa zaradili gély bez kyselín nazývané ACID FREE, alebo gély s minimálnym obsahom.

Aktuálne technológie výroby gélov používajú metaakrylátovú skupinu vzhľadom na nižšiu tvorbu alergii. Na podporu adhézie ( priľnavosti) sa do niektorých gélov používa vyšší obsah kyselín (pozor!!! kyselina je žieravina) a glutaraldehyd. Tieto dva prvky podporujú vznik alergii. Ďalšou zložkou gélu, ktorá by mala byť zastúpená v minimálnom množstve sú fotoiniciátory, ktoré zabezpečujú lesk. Fotoiniciatory sú zlúčeniny v géli, ktoré pohlcujú žiarenie. Je veľmi dôležité, aby sme si uvedomili s čím pracujeme, nakoľko alergie sa môžu objaviť po niekoľkých mesiacoch a dokonca rokoch.

Správne vlastnosti dobrého gélu

* Pružnosť, pevnosť
* Odolnosť voči oderu
* Odolnosť voči UV
* Stálofarebnosť a lesk
* Adhézia (priľnavosť)

Výhody nechtových kondicionérov

Nechtové kondicionéry pomáhajú dodať nechtom výživu a nádherný lesk. Pravidelným používanie sa spevňuje prirodzená štruktúru nechtov výsledkom čoho sú nádherne zdravé a pružné nechty. Kondicionéry sú extra vhodné na spevnenie nechtov poškodených pôsobením vonkajších vplyvov, chemikálii, modelácii umelých nechtov. Podľa kvality vitamínov, proteínov a antoxidantov sa určuje kvality.

Najčastejšie zastúpené vitamíny

Vitamín A (Retinol) – je potrebný na trast a obnovu buniek. Považuje sa za „kozmetickú jednotku“ a nazýva sa tiež ako VITAMIN KRASY . Regeneruje pokožku a znižuje rohovatenie . Reguluje keratinizáciu pokožky, stimuluje syntézu kolagénu a stimuluje metabolizmus pokožky, spomaľuje proces starnutia. Nakoľko je nestabilný, do kozmetických prípravkov sa používa jeho stabilnejšia forma – retinylpalmitát. Beta – karotén je provitamín vitamínu A, ktorý urýchľuje produkciu melanínu v pokožke. Má antioxidačné účinky a podporuje delenie zárodočných buniek starnúcej pokožky.

Vitamín E (Tocopherol) chráni bunky a tkanivá pred poškodením a podporuje ich regeneráciu Zdrojom pre kozmetiku sú hlavne oleje ako avokádový, makadamový, mandľový. Spolu s ďalšími antioxidantami vitamín E a jeho deriváty regulujú Oxidačný stres organizmu ( spúšťajú ho buď vonkajšie prejavy ako sú ozón, smog, stres, ale vnútorné -poruchy metabolizmu, ) Nebezpečným dôsledkom OS sú voľné radikály.

VITAMIN C (Ascorbic Acid) – tento vitamín si naše telo nevie vytvoriť a preto musí byť prijatý formou potravy. Podporuje činnosť imunitného systému, poskytuje ochranu proti stresu, urýchľuje hojenie rán, zosilňuje antioxidačné účinky vitamínu E, podporuje tvorbu kolagénu a elastínu, regeneruje. Vzhľadom na požadovanú dlhodobú stálosť vitamínu v kozmetickom priemysle sa do výrobkov používa vitamín C vyrobený chemickou syntézou- askorbipalmitát Vitamín C sa za pomoci týchto derivátov uvoľňuje za prítomnosti vitamínu E a spolu zneškodňujú voľné radikály v koži .Magnézium askorbylfosfát je stabilnou formou vitamínu C pre vodné prostredie v kozmetickom priemysle . Ak je v pokožke dostatok medi, zvyšuje syntézu kolagénu a tým zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky

Vitamín rady B – B komplex
B5 – kyselina pantoténová – je spolu s pantenolom najdôležitejšia z rady vitamínov skupiny B. Nedostatok zapríčiňuje mnohé nežiaduce kozmetické prejavy akými sú drsná , suchá a citlivá pokožka náchylná na ekzémy, drobné trhliny, a popraskanie a svrbenie pokožky. Pantenol je provitamín vitamínu B5. Účinný je iba jeden jeho izomér D-Pantenol. Potvrdilo sa že Pantenol obnovuje zárodočnú vrstvu pokožky, tvorbu epitelu pri poškodení kožného tkaniva, Keďže má hydratačné vlastnosti v kombinácii s s derivátmi vitamínov A a E sa osvedčil v regeneračnej kozmetike pre zrelú pleť so sklonom k vráskam.
B6 – Pyridoxín – je dôležitý pre tvorbu a funkciu enzýmov v organizme a tvorbu protilátok.
B7 – Biotin – starší názov vitamín H – obsahuje síru, ktorá je nevyhnutná pre dobrý vzhľad kože, vlasov a nechtov. Ovplyvňuje látkovú premenu v koži . V kozmetických výrobkoch sa používa ako podporná látka.
B9 – kyselina listová v dermatológii pomáha hlavne pri poruchách pigmentácie kože.

Kontakt

BBeauty - kozmetika a nechtový design Námestie SNP 18/18 0949 768 563 bajkahanzelova@gmail.com